Δελτίο Τύπου – Σε πανικό ο κ. Τσιρώνης/Press Release- Mr. Tsironis in panic

Share with your friends


Submit

English translation following greek text.
Αγγλική μετάφραση ακολουθεί το Ελληνικό κείμενο.

Διαβάσαμε το χθεσινό δελτίο τύπου του κ. Τσιρώνη , απάντηση στην ανοιχτή επιστολή μας, στην οποία αποδομούμε το νομοσχέδιο έκτρωμα https://pfpo.gr/anoichti-epistoli-pros-ellines-kai-evropaious-polites-kai-arches-apodomisi-tou-nomoschediou-gia-ta-zoa-tou-k-tsironi-kai-tis-kyvernisis και δηλώνουμε ότι είναι απολύτως αληθή και εμπεριστατωμένα τα όσα αναγράφουμε .

Ο κ. Τσιρώνης ή δεν διάβασε το σχέδιο νόμου που του ετοίμασαν οι υπηρεσίες του και οι σύμβουλοί του απο κοινού με τις οικονομικές συντεχνίες ή ψεύδεται στον πανικό του επάνω ή παραπληροφορεί την ξεσηκωμένη εναντίον του κοινή γνώμη .

Τον καλούμε να κάνει μια πλοήγηση στο διαδίκτυο για να δει την οργισμένη αντίδραση της κοινωνίας ,τις αντιδράσεις κομμάτων , Βουλευτών , Ευρωβουλευτών και να περιμένει κι ακόμη περισσότερα .
Η νοσηρότητά του να βλέπει στους χιλιάδες αγωνιστές πολίτες , κλέφτες, εμπόρους και απατεώνες είναι ανηθικότητα και δεν θα περάσει έτσι .
Δεν θα αφήσουμε να σπιλώνει χωρίς ντροπή χιλιάδες ανθρώπους που για χρόνια δίνουν στο δρόμο ένα καθημερινό αγώνα για να περιθάλψουν, να σώσουν , να βοηθήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα ζώα στην χώρα μας .

Τον καλούμε για πολλοστή φορά να βγάλει στον αέρα τα στοιχεία που έχει , ότι οι φιλόζωοι εμπορεύονται ζώα,και να τα δώσει στη δικαιοσύνη.Αλλιώς επαναλαμβάνουμε , ότι είναι ένας κοινός συκοφάντης, που κρύβεται πίσω από την βο(υ)λευτική ασυλία του.

Το νομοσχέδιο του κ. Αναπληρωτή Υπουργού πρέπει να αποσυρθεί εξ ολοκλήρου και ένα άλλο σχέδιο , σε άλλη φιλοσοφία , στηριγμένο στο σεβασμό στα ζώα και στους χιλιάδες αγωνιστές εθελοντές πολίτες ,που ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματά τους, να δει το φως της δημοσιότητας .

Αλλιώς θα θερίσει τις θύελλες ,που έσπειρε.

Μαζί με την Κυβέρνηση , που δυστυχώς μέχρι τώρα τον καλύπτει.

Του απαντάμε λοιπόν στο δελτίο του .

“Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το επαίσχυντο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ περί δήθεν προστασίας των ζώων και την αποδόμησή του άρθρο προς άρθρο από την Ομοσπονδία μας, οεμπνευστής και ιθύνων νους του, αναπληρωτής υπουργός κ.Τσιρώνης, εξέδωσε δελτίο τύπου επιχειρώντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να μας κάνει μαθήματα νεοελληνικών,θεωρώντας ότι , ή δεν ξέρουμε καλά Ελληνικά ή δεν διαβάζουμε το ίδιο νομοσχέδιο ή επί το λαϊκότερον «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν».

Ήταν αναμενόμενο ότι ο «κατ΄ ευφημισμόν» και αυτοπροσδιοριζόμενος ως «οικολόγος» (sic) υπουργός,θα προσπαθούσε να υπερασπιστεί το τερατούργημά του. Στα όσα ισχυρίζεται λοιπόν του απαντούμε ότι:

Ναι, ανοίγει συνειδητά την κερκόπορτα για ανεξέλεγκτες ευθανασίες αδέσποτων, καθώς πλέον οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων δεν θα συμμετέχουν στην διαδικασία αλλά θα αποφασίζουν οι κτηνίατροι.

Ο κάθε ένας δε , θα μπορεί να στοχοποιεί με μία καταγγελία κάποιο αδέσποτο ως επικίνδυνο, αυτό δεν θα μπορεί να υιοθετηθεί και άντε να αποδείξει το έρμο, ότι δεν είναι ελέφαντας.

Ναι, καταργείται στην πράξη ο εθελοντισμός και όλη η διαχείριση γίνεται αποκλειστικά από τους Δήμους, από τους ίδιους Δήμους που διατηρούν κυνοκομεία/κολαστήρια, που ακόμα δεν έχουν 5μελεις επιτροπές διαχείρισης αδέσποτων, που δεν έχουν προγράμματα στειρώσεων, που δεν προβλέπεται καμία κύρωση γι αυτό ,που 15 χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν για εγγενείς αδυναμίες ή γιατί δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν το θέμα .

Ναι, οι πολίτες της Ε.Ε.. θα βλέπουν στις ιστοσελίδες των Δήμων τα προσφερόμενα προς υιοθεσία χιλιάδες αδέσποτα, που θα περιφέρονται στους δρόμους και μεταξύ τυριού και αχλαδιού θα λένε «δεν πάμε διακοπούλες στην Ελλάδα και επιστρέφοντας να υιοθετήσουμε κι ένα αδεσποτάκι;»

Είναι αυτά λόγια σοβαρού Υπουργού; Θα γίνουν και τα αδέσποτα τουριστική ατραξιόν! Μαζί με τα τσολιαδάκια πάρτε ως αναμνηστικό σουβενίρ κι ένα αδεσποτάκι. Μόνο όμως από τις τουριστικές περιοχές. Τα υπόλοιπα στα αζήτητα, θα τα φάει η μαρμάγκα!

Ναι, μέχρι και τον Όμηρο επικαλείται για να υποστηρίξει την φιλοζωία των Ελλήνων.Δεν θα τα πετάξουν στον δρόμο,θα προτιμήσουν να τα κρατήσουν και να πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα.Ήμαρτον!
Που ζει ο κ. Τσιρώνης και η παρέα του ;

Και με την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε μιας και εντρυφεί στον Όμηρο , πόσα τετραγωνικά ήταν το σπίτι του Οδυσσέα και είχε μόνο τον Άργο;

Ναι, θέλετε να πετάξετε τα αδέσποτα στα βουνά και στα λαγκάδια,επαναφέροντας την νύκτα κατατεθείσα αισχρή τροπολογία που αποσύρθηκε μετά την κατακραυγή.
Ναι, εισάγετε αδόκιμες και ασαφείς νομικά έννοιες. Υπάρχει νόμιμη και μη νόμιμη θανάτωση ζώου;

Η προκλητικότητά και ανευθυνότητά σας έφτασε στο σημείο δολίως να καταργήσετε την διάταξη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή περί δυνατότητας παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους των φιλοζωικών σωματείων στις δίκες περί κακοποίησης ζώων.

Ντροπή σας.

Ναι , όλα όσα αναφέρουμε στην αποδόμηση του νομοσχεδίου σας, σημαίνουν την καταδίκη των ζώων και της κοινωνίας.

Λυπούμαστε αλλά μόνο ελαφρότητα και ρηχότητα σκέψης προκύπτει από το σημερινό δελτίο τύπου του κ. Υπουργού και έλλειψη σοβαρότητας για ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία.

Να αποσύρετε το νομοσχέδιο αν πραγματικά θέλετε να προσφέρετε κάποια υπηρεσία στα ζώα που υποφέρουν στη χώρα μας και στην ελληνική κοινωνία επίσης” .
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 

English Translation 

 

Yesterday, we read the press release of Mr. Tsironis,which was a response to our open letter and we state that all written are absolutely true and detailed.
Mr. Tsironis either did not read the bill prepared by his services and advisors in collaboration with the economic unions or he lies because he is in panic or he misinforms the public opinion who is against him.

We call on him to navigate through the web to realize the society’s angry reaction,the MP’s and MEP’s reactions.He should be ready for more reactions.

His morbidity of considering thousands of citizens as thieves,traders and frauds is unethical. We will not allow him to besmear thousands of people without shame,people who struggle everyday for years to nurse,save and help hundreds of thousands of strays in our country. Once more, we call on him to publish any evidence that the animal lovers trade animals and give them to justice.Otherwise,we insist that he is a common slanderer hiding behind his parliamentarian immunity.

The bill of the Deputy Minister should be withdrawn and a new bill should be published
under different philosophy,based on respect to animals and thousands volunteers citizens,who are occupied with animals’ protection and rights.

Otherwise,who he sows the wind will reap a storm.

Along with the government,which unfortunately he covers up him till now.

So, here is our response to his press release:

“After the stormy reactions caused by the disgraceful bill of the Ministry concerning the
protection of animals which was degraded by our Federation.Mr. Tsironis being inspirer and mastermind of this bill issued a press release.He attempted to distort version of reality.He thought that we do not know to read Greek or we are not reading the same bill.It was expected that Mr. Tsironis who calls himself ecologist would defend his monstrosity. In
reply to his statements,we have to state that:

a) There will be massive euthanasia of strays as long as the representatives of the animal
welfare societies do not participate in the process, but veterinarians will decide about.

b) While everyone could submit a complaint about a stray that it is dangerous, it could
not be adopted.

c) Volunteerism is abrogated and the municipalities would be exclusively responsible
for the handling of strays. We should remind that the majority of municipalities have
shelters-hellholes, they do not have formed the five-member committee they do not
have sterilization program and there is no penalty for this violation. The last 15 years
either did not want to deal with this issue or they could not because of inherent
weakness.

d) Though the citizens of other European countries could see strays for adoption to the
websites of the municipalities, it would be very difficult to combine their vacations to
our country with a stray adoption.

e) Strays could not be a tourist attraction! Even if some of them are adopted in the
islands or other tourist destinations, strays of the rest of the country would be
unclaimed.

f) In order to claim his view that Greeks are animal lovers, he invoked Homer! He
insists that Greeks would prefer to pay fines instead of abandon their pets. Bother!

g) You would like to exile strays in the mountains by introducing the disgraceful
amendment which was withdrawn after outcry and you insert inappropriate and
undefined concepts. Is there legitimate or non-legitimate killing of animals?

h) You are so provocative and irresponsible that you have repealed the ordinance of Mr.
Kongonis (Minister of Justice) concerning the ability of the civil litigation appearance
for animal welfare societies in animal abuse courts.

Shame on you!

Everything mentioned in the degradation of your bill,it means the conviction of animals and society.

We regret that Minister’s press release is characterized by levity and shallowness of thought and lack of soberness about a major issue concerning the Greek society.
You should withdraw the bill in case you want honestly to help animals who suffer in our
country and provide services to the Greek society.

PANHELLENIC ANIMAL WELFARE AND ENVIRONMENTAL FEDERATION