Δελτίο τύπου Π.Φ.Π.Ο. : Συνάντηση της Ομοσπονδίας με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. / Meeting with Hellenic Police officers

Share with your friends


Submit

English translation following greek text.
Αγγλική μετάφραση ακολουθεί το Ελληνικό κείμενο.

Συνάντηση πραγματοποίησε στις 11/06 για πολλοστή φορά η Π.Φ.Π.Ο. με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, αυτή τη φορά προκειμένου να εξειδικευτούν αποφάσεις που είχαν ληφθεί το 2019 στη συνάντησή της με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα στον Ιούλιο θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος στην οποία θα περιλαμβάνονται σοβαρά θέματα που θα αποσαφηνίζουν τη νομοθεσία και δεν θα αποτελούν πλέον εμπόδια στην καθημερινότητα της προσπάθειας της φιλοζωικής κοινότητας για τον περιορισμό της κακοποίησης των ζώων.

Μέσα από τις πολύ σημαντικές εδώ και χρόνια δράσεις της Π.Φ.Π.Ο. έχει βελτιωθεί η κατάσταση με τα ζώα στη χώρα μας και έχουν με τη συμβολή της αλλάξει πολλά πράγματα, όμως όσο το Κράτος και οι δομές του δεν χαράσσουν μια εθνική σύγχρονη πολιτική και η Πολιτεία δεν μπαίνει επικεφαλής και όχι ουραγός της προσπάθειας το τοπίο δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά.

Πάγιο αίτημά της Π.Φ.Π.Ο. είναι η δημιουργία Αστυνομίας Ζώων, τύπου Ομάδας Δίας, γεγονός που πραγματικά θα φέρει την ανατροπή στο θέμα της κακοποίησης των ζώων.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

A meeting took place on 11 June with police officers, in order that decisions, which were taken at the meeting with Chief of Hellenic Police in 2019, are specified.

In July, a circular will be issued in order to clarify important issues related to animal law. Thus, the animal welfare community will overcome any obstacles in the fight against animal abuse.

As a result of PFPO’s longtime significant activity, it has been an improvement on animal welfare issues in Greece. However, as soon as the Greek government do not pursue a modern policy concerning animals, things will not change radically.

PFPO’s standing request is the formation of an animal police force with significant results in tackling animal abuse.

Panhellenic Animal Welfare and Environmental Federation