“Αντιαισθητική” χαρακτηρίστηκε η συνύπαρξη ζώων και ανθρώπων στις παραλίες από τον κ. Κοντό.

Share with your friends


Submit

    Σας παραθέτουμε την απάντηση του Τομέα Κτηνιατρικής της Δημόσιας Υγείας που υπογράφει ο κ. Κοντός σε σχετικό ερώτημα της Π.Φ.Π.Ο. περί άρσης της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στις θάλασσες καθώς επίσης και την μετάπειτα απάντηση της Π.Φ.Π.Ο. στο συγκεκριμένο έγγραφο που κοινοποιείται σε: Υπουργείο Υγείας,Eθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με έκπληξη παραλάβαμε την κοινοποίηση σας για το ζήτημα της συνύπαρξης λουομένων και κατοικίδιων στις ελεύθερες παραλίες, στην οποία περιλαμβάνατε την απάντηση του καθ ύλην αρμόδιου(;) Υπουργείου Υγείας το οποίο με τη σειρά του είχε απευθυνθεί προς γνωμοδότηση στον Καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας κ, Κοντό

 Η έκπληξη μας συνίσταται στην όλως αντιεπιστημονική συμπεριφορά που επεφύλαξε το Υπουργείο Υγείας για το  θέμα . Καθώς ο κ, Κοντός υπήρξε κάποτε Επίκουρος Καθηγητής της καθ υλην αρμοδίας Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ,η οποία διαθέτει περίσσεια όλως επίκαιρων ειδικών επιστημόνων και εργαστηρίων  .Θα έπρεπε λοιπόν τουλάχιστον να γνωμοδοτήσουν οι απολύτως ειδικοί καθηγητές των εργαστηρίων Παρασιτολογίας  και Επιδημιολογίας της παλαιότερης και εγκυρότερης Κτηνιατρικής Σχολής της χώρας ,αντί των διδασκόντων μιας  μη ειδικού αντικειμένου ανωτέρας σχολής.

 Φυσικά και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ζωοανθρωπονόσοι  οπωσδήποτε σπανιότατα και δύσκολα μεταδιδόμενες και όχι βέβαια μέσω της γειτνίασης με άμμο η θαλάσσιο ύδωρ .Με αυτήν την λογική ο καθ όλα σεβαστός κ. Κοντός θα έπρεπε να επισημάνει και τις ανθρωποανθρωπονόσους (από τις άπλες ουρολοιμώξεις μέχρι τα βαρύτατα δερματολογικά νοσήματα) που μπορούν όντως να μας ‘’δωρίσουν’’ οι συλλουόμενοι μας πού κατά γενικό κανόνα είναι ανεμβολιαστοι και θολού ιατρικού ιστορικού.

 Τέλος για το ..αλήστου  ιλαρότητας διακύβευμα της αισθητικής θα έπρεπε να ερωτηθούν οι καθ υλην αρμόδιοι καθηγητές Αισθητικής και της Φιλοσοφίας  της Τέχνης των Φιλοσοφικών Σχολών και των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών των Πανεπιστημίων μας ,οι οποίοι συνήθως καταλήγουν ενεώτες όχι από το θέαμα των λουομένων κατοικιδίων . όσο από το θέαμα της παραμόρφωσης των ημίγυμνων torso του σήμερον, που προσβάλλουν βαθύτατα οιανδήποτε έννοια ανθρώπινου σώματος παρέδωσε η Τέχνη από  τον αρχαίο κόσμο μέχρι την Αναγέννηση.

 Εν κατακλείδι εκπλαγήκαμε και λυπηθήκαμε ,επειδή για άλλη μια φορά οι απαντήσεις των Υπουργείων επανέλαβαν τον μίζερο μικροαστισμό  που διέπει ευρύτατα την σημερινή νεοελληνική κατάσταση.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία) και τηνΠανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

 Η Πρόεδρος

 Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

 Η Αντιπρόεδρος 

Μαρίζα Χριστοδούλου

 Η Γραμματέας

 Μαρία Χουστουλάκη

1.απαντηση ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

2.ΑΠΑΝΤΣΗ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ