Μια μικρή αλλά οφειλόμενη απάντηση στον Γάλλο επιχειρηματία του Αττικού Πάρκου για τη δολοφονία των δυο τζάγκουαρ .

Share with your friends


Submit

Ο κ. Λεσουέρ μπήκε στο κόπο ή αλλιώς πως  αναγκάστηκε να απαντήσει στο δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας για το περιστατικό με την θανάτωση των δύο τζάγκουαρ και την αδιευκρίνιστη τύχη της αντιλόπης .


Η εξήγηση είναι μια και προφανής .
Ενοχλήθηκε τόσο απο τη δυνατή και ουσιαστική φωνή της Π.Φ.Π.Ο  ,κι αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα  , όσο και απο την αλήθεια των όσων αναφέραμε στο δελτίο μας

Στα όσα παραθέτει στην απάντησή του θα  επισημάνουμε  μόνο τα παρακάτω:


1.Κατανοούμε πλήρως την αγωνία του επιχειρηματία που επλήγη η επιχείρησή του μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού της θανάτωσης των δύο ζώων που θέτει επί τάπητος το θέμα του κινδύνου που ανά πάσα ώρα και στιγμή διατρέχουν οι επισκέπτες του Αττικού Πάρκου και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά .


2.Κατανοούμε πλήρως το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι υπάρχουν άλλοι συνάνθρωποί τους που έχουν αξίες και ιδανικά , αγωνίζονται δε με κάθε τρόπο και με όση δύναμη έχουν για να υπερασπίσουν ανήμπορα έμβια , ανθρώπινα η μη και που οδηγός τους δεν είναι το χρήμα αλλά η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η βοήθεια προς αυτά  .  .
Όντως πολύ δύσκολο να το πιστέψουν .


3. Κανένα πρωτόκολλο ευρωπαϊκό ή ελληνικό δεν υπάρχει , όπως διατείνεται , γι αυτές τις περιπτώσεις .                                                

 Έπραξε αυτοβούλως με κύριο γνώμονα το λιγότερο κακό για την επιχείρησή του .Αυτό προκύπτει και απο τις αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του στα διάφορα ΜΜΕ .Γι αυτό και επιμελώς απέκρυψε το συμβάν  το οποίο ήλθε στην επιφάνεια όχι με δική του πρωτοβουλία αλλά απο τρίτα πρόσωπα , όπως εξάλλου συνέβη και με τον θάνατο των 6 δελφινιών .


4. Με τον άνθρωπο Λεσουέρ δεν έχουμε διαφορές.

Δικαιούμαστε όμως να έχουμε άλλη αντίληψη , άλλη οπτική και θεωρία για τον βασανισμό και την εκμετάλλευση συναισθανομένων  πλασμάτων για να κερδίζουν κάποιοι εις βάρος τους.Δικαιούμαστε  επίσης να βροντοφωνάζουμε , ότι ο εγκλεισμός της άγριας ζωής σε φυλακές  , μακρυά απο την φυσική τους ζωή δεν είναι ούτε ενημέρωση γι αυτή ούτε εκπαιδευτική πολιτική .
Είναι πράξη ανήθικη και απάνθρωπη .


Δεν θα απαντήσουμε  κάτι άλλο στο  λιβελογράφημα του ιδιοκτήτη του Αττικού Πάρκου , ο οποίος προφανώς έχει αποθρασυνθεί με τις πλάτες  της πολιτικής ηγεσίας της  χώρας διαχρονικά .

Έχει μάλιστα την αμετροέπεια  να ψέγει  και να  ζητά το λόγο απο βουλευτές γιατί ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα  και καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το περιστατικό  , όπως ο κ. Αμυράς .

Σκληρή απάντηση του βουλευτή Γ. Αμυρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που ενοχλείται από όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ

Εργαζόμαστε , και θα το κάνουμε πάντα ,  προς  στην κατεύθυνση της προάσπισης των δικαιωμάτων και της προστασίας των ζώων και στην βάση αυτή οι ενέργειές μας θα είναι πολλές και συστηματικές .


Για περισσότερα  επί του θέματος παραθέτουμε  το αναλυτικό ρεπορτάζ    του zoosos.gr .
https://www.zoosos.gr/jaguar-attiko-zoologiko-parko-filozooi/#axzz5ZwxGjhe3

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία