Τώρα μας φταίνε οι λύκοι. Η ανθρώπινη καταστροφική δραστηριότητα αναζητά τα εξιλαστήρια θύματά της για να έχει ήσυχη την συνείδησή της. / Now Wolves are to blame: Destructive Human activities are on the quest for scapegoats to ease our consciences.

Share with your friends


Submit

English translation following greek text.
Αγγλική μετάφραση ακολουθεί το Ελληνικό κείμενο.

Τώρα μας φταίνε οι λύκοι.

Η ανθρώπινη καταστροφική δραστηριότητα αναζητά τα εξιλαστήρια θύματά της για να έχει ήσυχη την συνείδησή της.

Το δελτίο τύπου της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων αναφέρεται, με αφορμή την επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στον Παρνασσό, σε επιθέσεις λύκων σε κτηνοτρόφους και σε ζώα τους. Εκτός του ότι το συγκεκριμένο γεγονός, από το οποίο παίρνουν αφορμή οι κτηνοτρόφοι, όχι απλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά και αμφισβητείται και για τη γνησιότητά του, ας θυμηθούν, ότι σποραδικές επιθέσεις λύκων είναι κάτι που από πάντα συνέβαινε.

Αναφέρει επίσης και την αγωνία τους για την περίπτωση λύσσας. Θα τους ήτανε πολύ ευχάριστο, και εμμέσως πλην σαφώς αυτό που ζητάνε είναι να δοθεί άδεια από τις αρμόδιες αρχές για πογκρόμ κατά των λύκων, όπως έχει ήδη ξεκινήσει για την κόκκινη αλεπού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το ίδιο το ΥΠΑΑΤ πρόσφατα ενημέρωσε ότι έχει 4 χρόνια να εμφανιστεί κρούσμα λύσσας!

Το μόνο που αποδεικνύεται με αυτή τους την ανακοίνωση είναι ότι θέλουν να εξοντώσουν οτιδήποτε μπαίνει εμπόδιο στην οικονομική τους δραστηριότητα.

Ξεχνούν ότι η εντατική κτηνοτροφία έχει καταστρέψει και εξακολουθεί να καταστρέφει τον βιότοπο του λύκου κι όχι μόνο.

Ότι εξαιτίας του κυνηγιού έχουν λιγοστέψει κατά πολύ τα θηράματα που βρίσκονται στην τροφική αλυσίδα του λύκου.

Το αποτέλεσμα είναι η διατάραξη της φυσικής ισορροπίας λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και μόνο. Οι λύκοι δε θα αναγκάζονταν να περιφέρονται και να αναζητούν τροφή σε περιοχές που δεν ανήκουν στον οικότοπό τους. Άλλωστε είναι ζώα που από τη φύση τους αποφεύγουν περιοχές με ανθρώπινη δραστηριότητα.

Δεν θα εξοντώσουμε το ζωικό βασίλειο για κάτι που στην ουσία είναι συνέπεια της ανθρώπινης καταστροφικής δραστηριότητας.

Οι θάνατοι τόσων ανθρώπων από τις τελευταίες βροχές στη Μάνδρα είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση.

Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του.

Και πρώτο απ’ όλα το αδιάφορο εδώ και πολλές δεκαετίες στην οικολογική καταστροφή ελληνικό κράτος.

Στο βωμό του κέρδους για την εντατική κτηνοτροφία και της νοσηρής διασκέδασης για το κυνήγι θυσιάζεται η ισορροπία της φύσης!

Η ανακοίνωση της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων είναι άκρως καταδικαστέα!

Η λύση δεν είναι η κεφαλή επί πίνακι των λύκων!

Εδώ τα σχετικά άρθρα:

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 

Δελτίο τύπου πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων:

Η πρόσφατη επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στον Παρνασσό, επιβεβαιώνει με τον πλέον τραγικό τρόπο την αγωνία των ανθρώπων της υπαίθρου και την επιτακτική ανάγκη για τη λήψη διαχειριστικών μέτρων για τον πληθυσμό του λύκου στην Ελλάδα.

Η εκτατική κτηνοτροφία, αφενός μεν προσφέρει πιο ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, αφετέρου δε δίνει τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να ταΐζουν τα ζώα τους με πιο φυσικό και πιο οικονομικό τρόπο.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές στον παρελθόν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον πληθυσμό των λύκων και κυρίως με την αλλαγή στη συμπεριφορά τους με δεδομένο το γεγονός πως παρουσιάζονται σε περιοχές που δεν συνήθιζαν στο παρελθόν (πεδινές και περιαστικές εκτάσεις) και δε δείχνουν κανένα φόβο για τον άνθρωπο.

Εκτός από τις περιουσίες τους οι κτηνοτρόφοι αλλά και κάθε πολίτης που επισκέπτεται την ύπαιθρο, θα έχουν πλέον να φοβούνται και για την ίδια τους τη ζωή.

Και πέρα από το φόβο για τη ζωή και τις περιουσίες μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη θανατηφόρο νόσο της λύσσας, η οποία επανεμφανίστηκε το 2012 στην Ελλάδα.

Με δεδομένο το γεγονός πως βρισκόμαστε ακόμη σε καθεστώς επιτήρηση της λύσσας, ακόμη και μία μικρή πληγή από άγριο σαρκοφάγο θηλαστικό, είναι αρκετή για να υποχρεώσει τον άνθρωπο που την υπέστη στην επίπονη, δαπανηρή και ψυχοφθόρα διαδικασία των αντιλυσσικών ορών με ότι αυτό συνεπάγεται για το θύμα και τα ασφαλιστικά ταμεία που πληρώνουν τις σχετικές δαπάνες.

Οι επιθέσεις σε παραγωγικά ζώα δεν προκάλεσαν καμία αντίδραση από τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα το ίδιο.

Ευχόμαστε έστω τώρα που οι λύκοι στραφήκαν ενάντια στους ίδιους τους πολίτες αυτής της χώρας, να βγουν από το λήθαργο και την αδράνεια τόσο οι ηγεσίες των δύο αρμόδιων Υπουργείων όσο και οι Υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτά και να μην περιμένουν να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα για να πράξουν το καθήκον τους.

English translation.
Αγγλική μετάφραση.

Now Wolves are to blame: Destructive Human activities are on the quest for scapegoats to ease our consciences.

Now wolves are to blame.

Destructive human activities are on the quest for scapegoats in order to ease our consciences.

The press conference of the panhellenic union of stock-farmers reports, due to a wolf-attack on a farmer in Parnissos,wolf -assaults on stock-farmers and their livestock.Besides this specific event,whereby stock-farmers give occasion,not only are these reports unconfirmed but their authenticity is also questioned;they would do well to recall that sporadic wolf-assaults are something which have always occurred.

It mentions also their anxiety regarding the case of rabies.It would indeed be very pleasant for them, as is insinuated that that which they request is to have a permit issued by the authorities in charge for the proscription against wolves,as has already commenced for the red fox in the region of Central Macedonia,despite the fact that the Ministry of Development of Food and Agriculture itself recently informed that an outbreak of rabies has not appeared in 4 years!

The only thing which they prove through their announcement is that they wish to destroy whatever stands between them and their financial prosperity.

They forget that their intensive farming has destroyed, and continues to do so, not only the wolf’s natural habitat but so much more.

It is because of hunting that the prey which is found in the wolf’s food chain has diminished greatly.

The result being the disturbance of the natural balance due to human activities alone.Wolves would not be forced to wander in search of food in regions which do not belong to their ecosystems.Besides,it is in their nature to avoid regions pertaining to human activities.

We will not eradicate the animal kingdom for something which essentially is the consequence of human destructive activities.

The deaths of so many people from the recent rains in Mandra is a result of such destructive human activity in nature.

Let us all contemplate our fair share of responsibilities.

First and foremost,the Greek State regarding ecological destruction for several decades.

For the sake of profit regarding intensive farming and the perverse enjoyment for hunting, is the balance of nature sacrificed.

The announcement of the panhellenic union of stock-farmers is highly condemned!

The solution is not the heads of wolves on a platter!

Panhellenic Animal and Environmental Welfare Federation