Φιλοζωικό νομοσχέδιο με αντιφιλοζωικές διατάξεις; Ναι συμβαίνει και αυτό στην Ελλάδα

Share with your friends


Submit

Mέσα σε έντονο κλίμα και αντιπαραθέσεις ψηφίστηκε τελικά χθες κατά πλειοψηφία και επί των άρθρων το σχέδιο νόμου για τα «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Παρ’ όλες τις θετικές διατάξεις του σε ότι αφορά τις ποινές και στην εισαγγελική παρέμβαση, το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει «αντιφιλοζωικές» διατάξεις, ενώ δεν βάζει κανένα «φρένο» στους παράνομους εκτροφείς και δε στηρίζει τα φιλοζωικά σωματεία.

Εξαιρεί δεν τους ποιμενικούς σκύλους από το υποχρεωτικό τσιπάρισμα. Αφήνοντας έτσι ασύδοτους τους κτηνοτρόφους, που είναι ψηφοφόροι εκείνων που πέρασαν την εξαίρεση, να βασανίζουν με την ησυχία τους τα σκυλιά τους σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας… Παρόλο που ακούστηκαν «μεγάλα λόγια» και υιοθετήθηκαν ρήσεις σοφών από το σύνολο –σχεδόν – των βουλευτών, αυτό που υπερίσχυσε ήταν ο όρος «διαχείριση του προβλήματος» και όχι η πραγματική διάσταση του θέματος.

Υπέρμαχος των θέσεων των φιλοζωικών σωματείων ήταν η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή, που φαίνεται ότι γνωρίζει και κατανοεί απόλυτα το «πρόβλημα» και γι’ αυτό έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση (ψηφίζοντας ναι επί της αρχής και καταψηφίζοντας όλα τα άρθρα του) σε αντίθεση με τον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Βασίλη Γιουματζίδη, ο οποίος απέδειξε και την άγνοια του επί του θέματος αλλά και τη μεροληπτική του στάση απέναντι στα φιλοζωικά σωματεία.

 

πηγή:http://www.zoosos.gr/article/972/philozoiko-nomoshedio-me-adiphilozoikes-diataxeis-nai-sumvainei-kai-auto-sten-ellada