«Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου»: Μαθήματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στα σχολεία της Πάρου

Share with your friends


Submit

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί  στην Πάρο από τις  20 μέχρι και τις 31 Μαίου με μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Το πρόγραμμα είναι  υπο την αιγίδα του Δήμου Πάρου,  έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας καιπραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Β. Αιγαίου. Το έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα πανω 21.000 μαθητές.

Στην Πάρο οργανώνεται με  πρωτοβουλία της ομάδας Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου σε συνεργασία με τη Φιλοζωική της Πάρου (Paws).

Τις παρουσιάσεις πραγματοποιεί η Μελίτα Λαζαράτου, ειδικός συμπεριφοράς ζώων με πολυετή εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση η οποία ηρθε απο την Κρήτη με το σκυλο της, το Ντάκο, γι αυτό το σκοπό. Tα μαθήματα θα παρακολουθήσουν οι 977 μαθητές των  6 Δημοτικών Σχολείων της Πάρου. Οι μαθητές θα μάθουν για το σεβασμό στη ζωή και στη διαφορετικότητα και για το πως στεκόμαστε στον διπλανό μας ανεξάρτητα από το αν έχει ουρά, φτερά, ή τέσσερα πόδια.  

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής  είναι να δημιουργηθεί επιτέλους μια νέα στάση, υγιής και υπεύθυνη απέναντι σε όλα τα ζώα και αυτό δεν μπορει παρά να ξεκινά απο τις μικρές ηλικίες και μέσα απο το σχολείο  με σωστή πληροφόρηση.

Μέσα από αφήγηση, διαδραστική παρουσίαση και ζωγραφική οι πιο μικροί μαθητές θα μάθουν να φροντίζουν και να προσεγγίζουν τα ζώα. Μέσα από τη συζήτηση και παραδείγματα καλών πρακτικών οι μεγαλύτεροι μαθητές θα ενημερωθούν για τις ανάγκες των ζώων, τα δικαιώματά τους αλλά και για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που εμείς οι άνθρωποι έχουμε απέναντί τους. Αφιερώνεται επισης χρόνος στο θέμα των κακοποιήσεων και στο πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με την ευγενική χορηγία του Αττικού Νοσοκομείου Ζώων, της Hellenic Seaways και του πρακτορείου της στην Πάρο Polos tours, των Studios Dimitris στην παραλία Αγίων Αναργύρων Νάουσας, της Karent  Car Rental γραφείο Πάρου. Tους ευχαριστούμε όλους θερμά για τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΠΑΡΟΥ 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ