Παράσταση με Δελφίνια στο Αττικό Πάρκο

Share with your friends


Submit

Προς

Εισαγγελία Αθηνών

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2012

 

 

Θέμα:             Παράσταση με Δελφίνια στο Αττικό Πάρκο – ΕΠΕΙΓΟΝ

 

 

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα,

 

 

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ετοιμάζει μια παράσταση με τα δελφίνια την Πέμπτη 2 Αυγούστου υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του, το δελφινάριο του Αττικού Πάρκου θα παραμείνει ανοιχτό μετά τη δύση του ηλίου για ένα σόου μιάμισης ώρας με τα δελφίνια. Όταν δε το φεγγάρι θα έχει φωτίσει καλύτερα τον χώρο, γύρω στις 9:45, η ομάδα των δελφινιών και εκπαιδευτών θα πραγματοποιήσει μία νυχτερινή παρουσίαση ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση. Αναμένεται, επίσης, να παρακολουθήσουν το θέαμα περίπου 1.000 άτομα, τα οποία θα έχουν κάνει προκράτηση θέσης μέσω της ειδικής φόρμας της ιστοσελίδας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

 

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ακυρωθεί έγκαιρα η παράσταση εφόσον απαγορεύεται η χρήση ζώων για ψυχαγωγικούς σκοπούς βάσει του νέου νόμου 4039/2012.

 

Δέον να σημειωθεί ότι η διεύθυνση του Αττικού Πάρκου προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου χαρακτηρίζει κατ’ ευφημισμό τις παραστάσεις των δελφινιών ως «εκπαιδευτικές». Όπως όμως αντιλαμβάνεστε, τέτοιες παραστάσεις πόρρω απέχουν από το να είναι εκπαιδευτικές, αλλά ακόμα και αν ήταν, το μήνυμα που θα μεταβίβαζαν σε νεαρά και ενήλικα άτομα θα ήταν εκπαιδευτικό με αρνητικό πρόσημο, ήτοι ότι τα ζώα μπορούν να διαβιούν σε συνθήκες αιχμαλωσίας όσο εξυπηρετούν τις ανθρωποκεντρικές μας ανάγκες! Οι παραστάσεις των αιχμάλωτων ζώων όχι μόνο εκπαιδευτικές δεν είναι, αλλά αντίθετα είναι καθαρά ψυχαγωγικές και, πρώτα απ’ όλα, κερδοσκοπικές και άρα εμπίπτουν στη διάταξη εκείνη του νόμου που απαγορεύει τη χρήση ζώων για ψυχαγωγία και κερδοσκοπία.

 

 

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

 

 

H Πρόεδρος Η Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη Μάριζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη

 

Στοιχεία επικοινωνίας: Βασιλική Χρήστου, τηλ. 6945544088

 

Πηγή: http://www.zoosos.gr/article/2379/ekpaideutiko-kai-soou-me-ta-delph…