ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΠΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Share with your friends


Submit

Προς τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Γραφείο Δημάρχου

15/12/2011

 

Γραφείο Αντιδημάρχου

κ.Αφορδακού

 

 

Κοινοποίηση: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γραφείο Υπουργού Κ. Σκανδαλίδη

Γραφείο Υφυπουργού Α. Ροντούλη

 

Κύριοι

 

Τα 115 σωματεία της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και τα 32 της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μέλη της οποίας είναι τα 12 εκ των σωματείων του νησιού , διαμαρτύρονται έντονα για την αδιαφορία του Δήμου σας, στο φαινόμενο των εγκαταλείψεων ,κακοποιήσεων & μη περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στην περιοχή σας.

 

Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, οι Δήμοι και οι Κοινότητες και σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003 ΄΄ Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις Άρθρο 7, παράγραφος 1 αλλά και από των Κώδικα που ορίζει τις αρμοδιότητες των Καλλικρατικών Δήμων, Κεφάλαιο γ) Ποιότητα Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών, παράγραφος 29, ορίζονται αρμόδιοι για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων που ζουν στην επικράτεια τους.

Η προστασία των ζώων αυτών από ενδεχόμενη εγκατάλειψη, κακοποίηση ή δολοφονία, αποτελεί κατά κύριο λόγο μέρος της αρμοδιότητας τους αυτής.

Παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη σας και να πάρετε υπεύθυνα θέση κατά του δυσάρεστου φαινομένου της μαζικής μη περίθαλψης, και δολοφονίας ζώων συντροφιάς στον Δήμο σας.

Στο site της ομάδας μας υπάρχει υλικό το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σας, ώστε να μην προβαίνουν στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις που εκθέτουν τον Δήμο σας κι εσάς προσωπικά αλλά και την χώρα μας και τον λαό μας στο σύνολό του.

 

Έχετε σοβαρό λόγο να υποστηρίξετε τον μοναδικό ιδιωτικό χώρο περίθαλψης και συγκέντρωσης αδέσποτων με άμεση ανάγκη περίθαλψης ζώων και όχι να νίπτετε τας χείρας, ως πόντιος Πιλάτος ,σε ενδεχόμενα προβλήματα που προκύπτουν για την διατήρηση του.

Εφόσον έχετε την υποδομή του δήμου έτοιμη βεβαίως να εφαρμοστεί ο νόμος και οι απαιτήσεις ελαχίστων πολιτών της περιοχης. Πρωτίστως όμως πρέπει να έχετε δημιουργήσει τις συνθήκες γιαυτο .

 

Έχετε ευθύνη, κύριοι, έναντι των δημοτών σας κατά κύριο λόγο αλλά και έναντι της πατρίδας, της οποίας η εικόνα αμαυρώνεται διεθνώς, με την δημοσίευση εικόνων σαν αυτές που είδαμε και βλέπομε στην περιοχή σας.

 

Για τις ομάδες μας, πάντα στη διάθεση σας

 

Ελένη Γερνά

Τηλ. 23760 51318 6944383206

email animalrs@otenet.gr

 

 

 

 

 

 

link here—-> file

πηγή:    http://zophoros.ning.com/forum/topics/2993545%3aTopic%3a45324