Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:«Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου στη Σίφνο και στη Σέριφο»

Share with your friends


Submit

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14 Μαίου 2013
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου στη Σίφνο και στη Σέριφο»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου» που διοργανώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για πέμπτη συναπτή χρονιά, «ταξίδεψε» αυτή τη φορά στη Σίφνο και τη Σέριφο.

Mαθητές και εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο των ενημερωτικών παρουσιάσεων συζήτησαν μέσα στην τάξη για τη σχέση τους με τα ζώα, για τη φροντίδα τους και για τις δικές τους καθημερινές εμπειρίες με αυτά. Δεν έλειψαν οι αναφορές στα περιστατικά κακοποίησης που αντιμετωπίζουν, ακόμα και οι πιο μικροί μαθητές, και που, δυστυχώς, αποτελούν συχνό φαινόμενο. Η πλειοψηφία των μαθητών φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη όσον αφορά τον κατάλληλο τρόπο αντίδρασης και αντιμετώπισης των περιστατικών κακοποίησης, όχι μόνο κατά τη στιγμή της διάπραξής τους, αλλά και προληπτικά με οργανωμένες δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων.

Στη Σέριφο, εκτός από τους μαθητές, θερμό ενδιαφέρον έδειξαν και οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι φροντίζουν και περιθάλπουν ζώα από τις συχνές δηλητηριάσεις σε διάφορα μέρη του νησιού. Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια τοπική φιλοζωική ομάδα, ενώνοντας έτσι τις δυνάμεις τους απέναντι στη βία, τη σκληρότητα και την απάθεια με την οποία κάποιοι, ελπίζουμε λίγοι, εξακολουθούν να μεταχειρίζονται τα ζώα.

Μικροί και μεγάλοι, λοιπόν, φαίνονται αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση στη Σίφνο και στη Σέριφο. Περιμένουμε νέα τους!

Το πρόγραμμα «έχει ταξιδέψει» σε όλη την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου και υλοποιείται με την άδεια των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού & Αθλητισμού και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε θερμά το «Αττικό Νοσοκομείο Ζώων» το οποίο με την οικονομική βοήθεια που μας προσέφερε έκανε πραγματοποιήσιμη τη διεξαγωγή του προγράμματος στα νησιά αυτά.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων