Δεύτερη ευκαιρία ή είμαστε όλοι ζώα


184.184.07 Αυγούστου 2013

Η πολυεγκατάσταση αυτή έχει δομηθεί από μία ομάδα εξεχόντων ζωγράφων, γλυπτών και βίντεο – καλλιτεχνών εκ μέρους της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, της ευρύτερης και κατ’ εξοχήν υψηλής επιρροής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Η εγκατάσταση είναι αφιερωμένη στον Gary Steiner, Peter Singer και Gary Francione, τους τρεις διανοητές των οποίων η άποψη και το παράδειγμα ζωής έχει βαθιά σημαδέψει το σκέπτεσθαι της σύνολης φιλοζωικής κοινότητας της Ελλάδος κατά την τελευταία δεκαετία.

185.

Αυτός είναι ο τρόπος μας να καταδείξουμε τη βαθειά μας ευγνωμοσύνη στους ως άνω τρεις φιλόσοφους.

Επιπροσθέτως, ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες Τριαντάφυλλο Τρανό, Στρατή Μιχαήλ, Γιώργο Στούπκα, Βασιλική Σοφρά, Δωροθέα και Αθηνά Τ, Γιώργο Αγγελίδη και Μπάμπη Βενετόπουλο. Ακόμα ευχαριστούμε τους επιμελητές Ρεγγίνα Αργυράκη και Ηλία Κορομηλά για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια στην οργάνωση του όλου γεγονότος.

165.ΔΡΩΜΕΝΟ

Η Ομοσπονδία μας θα έχει την τιμή να βραβεύσει τον Καθηγητή Gary Steiner με έργο Γιώργου Αγγελίδη (Λάδι σε καμβά) την Πέμπτη 8 Αυγούστου ενεστώτος έτους στις 11:00 π.μ. επ’ ευκαιρίας της παρουσίας του στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα, στο εσωτερικό αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής, όπου είναι εγκατεστημένα τα έργα.

Η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
Αναστασία Μπομπολάκη