Δελτίο τύπου για δηλητηριάσεις στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Share with your friends


Submit

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις 22 και 23 Ιουνίου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, δηλητηριάστηκαν 16 αδέσποτα σκυλιά που ζούσαν ήρεμα και τα οποία φρόντιζαν φιλόζωοι της περιοχής. Με την υποστήριξη του Συλλόγου Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η. καταγγέλθηκε ο 65χρονος Θ.Χ. τον οποίο μάρτυρες είδαν να δίνει την τροφή που προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον δύο από τα σκυλιά.

Δύο μέρες νωρίτερα οι Δ.Λ, Γ.Κ., Κ.Β. και ο καταγγελθείς, κυνηγούσαν με σιδερόβεργες τα αδέσποτα που στη συνέχεια δηλητηριάστηκαν. Η αστυνομία κινήθηκε άμεσα και συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη μέσα στα όρια του αυτοφώρου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή μέχρι την λήψη των aποτελεσμάτων της τοξικολογικής εξέτασης από δείγμα σπλάχνων που ελήφθη από νεκρό ζώο.

Οι καταγγελίες για κρούσματα κακοποιήσεων αδέσποτων στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου της Αλεξάνδρειας είναι πάρα πολλές, αλλά δυστυχώς η Δημοτική Αρχή είναι παντελώς αδιάφορη προς αυτά τα φαινόμενα. Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα τον Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα ωμής βίας απέναντι στα ανυπεράσπιστα πλάσματα, που σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να προστατεύει και όχι να τα αφήνει έρμαιο των εγκληματικών διαθέσεων κάποιων διεστραμμένων ατόμων.

Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας – ΖΩ.Η http://www.zoipets.weebly.com/