Αμοργός: Με εισαγγελική εντολή στο φιλοζωικό σύλλογο το σκυλί του τελάρου

Share with your friends


Submit

 photo AmorgosLizaTelarou1.jpg

 

Σήμερα εξεδόθη η απόφαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου που δίνει στη Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού τι δυνατότητα να κρατήσει προσωρινά το σκυλί, που εντοπίστηκε εγκλωβισμένο σε τελάρο στην περιοχή της Χώρας Αμοργού στις 21 Μαρτίου 2013. Το ζώο, η Λίζα, που βρίσκεται υπό την αιγίδα των εθελοντών του φιλοζωικού συλλόγου αναρρώνει, αφού παράλληλα κάνει θεραπεία για την ερλιχίωση, αφού από το σώμα της αφαιρέθηκαν δεκάδες τσιμπούρια.

Τα τσιμπούρια που είχαν κάνει αποικία στο σώμα της είναι άλλη μια απόδειξη της φροντίδας που της προσέφερε ο ιδιοκτήτης της, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την είχε προσωρινά έτσι στο αυτοσχέδιο κλουβί για να την προστατέψει από τα άλλα ζώα!

Η προσωρινή αφαίρεση από τον ιδιοκτήτη έγινε μετά από σχετικό αίτημα  της Φιλοζωικής Μέριμνας Αμοργού καθώς σαφέστατα ο εγκλεισμός του ζώου στο τελάρο συνιστά ξεκάθαρη κακοποίηση.

Γι’ αυτό και εις βάρος του άνδρα έγινε αυταπάγγελτη ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου –  μετά την καταγγελία και το φωτογραφικό υλικό που είδε η αρμόδια εισαγγελέας – σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 4039/2012.

Ο αστυνομικός, που βρέθηκε στο σημείο – του οποίου το όνομα σκοπίμως δεν αναφέρουμε – και δεν ήθελε επί της ουσίας να εφαρμόσει την νομοθεσία, ελπίζουμε τώρα να αντιληφθεί ότι οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και πως ρόλος και δουλειά της Αστυνομίας είναι η προστασία των αδυνάτων, εκείνων που αδικούνται, άρα και των ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr εις βάρος του αστυνομικού οργάνου που συμπεριφέρθηκε απρεπώς και κατά παράβαση της δέουσας νομοθεσίας ετοιμάζεται καταγγελία, η οποία και θα προωθηθεί στους ανωτέρους του.

Πηγή: Αμοργός: Με εισαγγελική εντολή στο φιλοζωικό σύλλογο το σκυλί του τ…

Ευχαριστήρια επιστολή από Φιλοζωϊκή Μέριμνα Αμοργού

Προς το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων

 
Αξιότιμη κυρία Μπομπολάκη,
 
Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε και επίσημα τις ευχαριστίες μας για τη στήριξη όλων σας και τις συμβουλές σας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την κυρία Βασιλική Χρήστου για όλο τον αγώνα που κάνει χρόνια τώρα για τα ζώα του νησιού μας καθώς και για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στο Σωματείο μας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και επίσημα ότι η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Νάξου, μετά από την μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε κατά του ιδιοκτήτη του σκυλιού που βρέθηκε κλεισμένο μέσα σε τελάρο στη Χώρα Αμοργού,  κίνησε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά του ιδιοκτήτη του σκυλιού και παρέδωσε προσωρινά το ζώο στο Σωματείο μας μέχρι το τέλος της διαδικασίας όπου και θα βγει η οριστική απόφαση.
Το σκυλί φιλοξενείται στο χώρο που διατηρεί ως γραφείο το Σωματείο μας και ακολουθεί θεραπεία για ερλιχίωση. Είναι ένα πολύ γλυκό πλάσμα και μέρα με τη μέρα ξεπερνάει τη φοβία της  προς τους ανθρώπους και γίνεται ένα πολύ κοινωνικό ζώο.
 
Σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά για όλη τη στήριξη και τη συμμετοχή σας,
 
Με εκτίμηση,
Αγγελική Παλιούρα
Πρόεδρος της Φιλοζωϊκής Μέριμνας Αμοργού