ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Γ.Ε.Λ. Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, «Άνθρωποι και Ζώα: Ίδιο Δικαίωμα στην Ζωή» / PRESS RELEASE: PFPO’s educational program entitled “People and Animals: Same Right to Life” was presented at the General Vocational High School of Pefka of the Municipality of Neapolis-Sykies

Share with your friends


Submit

English translation following greek text.
Αγγλική μετάφραση ακολουθεί το Ελληνικό κείμενο.

«Άνθρωποι και Ζώα: Ίδιο Δικαίωμα στην Ζωή»

Την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, οι εθελοντές του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» επισκεφτήκαμε το Γ.Ε.Λ. Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και συγκεκριμένα τα επτά τμήματα της Α΄ Λυκείου.

Στα πλαίσια διήμερης δράσης του σχολείου παρουσιάσαμε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), με τίτλο «Άνθρωποι και Ζώα: Ίδιο Δικαίωμα στην Ζωή».
Το πρόγραμμα φέρει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και στόχο του έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά τα κατοικίδια, τα ζώα της κτηνοτροφίας, τα ιπποειδή, τα πειραματόζωα, τα θαλάσσια είδη και τα γουνοφόρα.
Η θεματολογία του προγράμματος επίσης προβάλει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ζώων, τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων, την επικοινωνία των παιδιών με τα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα, αλλά και το νόμο που τα διέπει.

Την πρόσκληση για την παρουσίαση λάβαμε από το Γ.Ε.Λ Πεύκων σε συνεργασία με το νεοσύστατο σωματείο «Μονοπάτια και Στόχοι».
Ευχαριστούμε την ιδρύτρια του σωματείου, κ. Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη που μας τίμησε με την παρουσία της.
Με απώτερο σκοπό την προώθηση του σεβασμού στα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη μας και με όραμα μας την ένταξη της φιλοζωίας ως μάθημα στα ελληνικά σχολεία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, κ. Μιχαήλ Σταυρούλα για την βοήθεια της καθώς και τους μαθητές του Λυκείου που μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε τον λυκειάρχη, κ. Ιωαννίδη και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου.
Ευχαριστούμε τέλος τον Δημοτικό Σύμβουλο, εκπαιδευτικό και μέλος του σωματείου «Μονοπάτια και Στόχοι», κ. Πολιτσίνο Βασίλη που μας τίμησε με την παρουσία του.

Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

 

“People and Animals: Same Right to Life”

On 4 and 5 March 2020, PFPO’s educational program was presented by volunteers of the animal welfare society “FRONTIZO” at students in the second year of high school.

The objective of this program, which is approved by the Ministry of Education, is to raise student’s awareness about pets, farm animals, equines, marine animal species, fur animals and animals used in experiments.

The program refers to the Greek animal law, animal needs and rights, duties of pet owners, relationship between children and animals, both strays and domesticated.

The program’s presentation took place convened by the high school and the newly created society “Paths and Objectives”.

We would like to thank the society’s founder Mrs. Irini – Maria Papadaki and councilman, teacher and member of the society “Paths and Objectives” Mr. Vasilis Politsinos that graced us with their presence. Also, we would also like to thank headmaster Mr. Ioannidis and all teachers, teacher Mrs. Stavroula Michail for her assistance and all students who attended the program with great interest.

Finally, we would like to mention that our goal is a school course which promotes respect to animals on the planet.